Nettilääkärin vastaukset vuonna 2018

Vuonna 2018 glaukoomayhdistys.fi -sivujen jäsenosiossa julkaistiin Glaukoomayhdistyksen nettilääkäri Anna-Ulrika Sarikkolan vastauksia jäsenten glaukooma-aiheisiin kysymyksiin yhteensä viisi kappaletta.

Kysymykset ja vastaukset käsittelivät matalapaineglaukoomaa, glaukooman ja lääkityksen vaikutuksia suoliston toimintaan, liikunnan ja asennon vaikutusta silmänpaineeseen, eksfoliaatio- eli hilseilysyndroomaa sekä lasiaisen eri sairauksista johtuvia näköhäiriöitä. Lääkärin kysymyspalvelu on Glaukoomayhdistyksen jäsenetu.

Yhdistyksen jäsenet voivat lähettää lääkärille kysymyksiä glaukoomayhdistys.fi -etusivulta kohdasta Jäsenedut löytyvällä lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen kirsti.kuisma(a)glaukoomayhdistys.fi tai lähettämällä postia toimistolle osoitteeseen Marjaniementie 74, 00930 Helsinki.

Vastaukset ovat nähtävissä jäsenosiossa, johon pääsee kirjautumalla etusivulta, vasemmalta puolelta lääkäri Sarikkolan kuvan alta: Jäsennumero on jäsenkortissa näkyvä neljänumeroinen numerosarja ja salasana on oma postinumero.

Akuuteissa ongelmissa on syytä ottaa yhteyttä omaan lääkäriin.  Julkaistavaksi valitaan sellaisia, yleisluonteisia kysymyksiä, joista on hyötyä mahdollisimman monelle. Palstan tekstit julkaistaan ilman lähettäjän henkilötietoja.