HUS uusi hankintapäätöksen silmätautien ostopalveluistaan

Etusivu

 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on tehnyt uuden hankintapäätöksen silmätautien ostopalveluista. Avohoidon piirissä olevia toimenpiteitä ostetaan kuudelta yksityiseltä sopimustoimittajalta. Kilpailutettu hankinta kattaa vuodet 2018 – 2022 ja sen kokonaisarvo on 34,52 miljoonaa euroa. Ostopalveluiden sopimuskausi on kaksi vuotta ja sopimuskausi alkaa 18.6.2018.

Sopimustoimittajiksi valittiin seuraavat palveluntuottajat: Coronaria Silmäklinikka Oy, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, Suomen Terveystalo Oy, Ullanlinnan silmälääkärit Oy, Silmäasema Silmäsairaala Oy ja Pihlajalinna Lääkärikeskus Oy.

HUS on tähänkin saakka ostanut potilailleen sopimustoimittajilta silmälääkärin poliklinikkakäyntejä, lasiaispistoshoitoja, laserhoitoja ja näkökenttä- ja kuvantamistutkimuksia. Tämän ostopalvelujärjestelmän piiriin porrastuvat potilaat, joiden sairaus vaatii erikoissairaanhoitoa (eli eivät ole perusterveydenhuollon hoidettavissa tai seurattavissa), mutta eivät kuitenkaan vaadi sairaalassa tapahtuvaa tutkimusta. Lähtökohtana maksusitoumuksen saamiselle on, että vain erikoissairaanhoitolain mukaiset tarpeelliset käynnit tulevat sen piiriin. Terveystarkastusten luonteiset käynnit eivät tähän järjestelmään kuulu, eivätkä myöskään palveluseteleinä toteutetut kaihileikkaukset.

Tavoitteena uudessa kilpailutuksessa oli hillitä kustannuksia, turvata potilaille oikea-aikainen palvelunsaanti ja taata laadukas kaikki silmäsairaudet huomioiva hoito myös ostopalvelupotilaille. Uusi sopimuskausi koskee HUSin uutta palvelutarvetta eikä siten esimerkiksi maksusitoumuksia, jotka on annettu ennen uusia sopimuksia.

 Lue koko uutinen tästä linkistä: