Maailman Glaukoomaviikon tapahtumia 12.-18.3.2023

Maailman Glaukoomaviikon juliste, jossa  vihreällä taustalla on sininen silmämuna; sen iiris on maapallo. Yläosassa on viikon tunnus, vihreä nauha ja viikon nimi ja päivämäärä. Keskellä silmän vieressä on motto, alhaalla nettisivujen osoite.

Vuonna 2023 Maailman Glaukoomaviikkoa vietetään 12.-18.3. Kansainvälisen teemaviikon tarkoituksena on herättää huomiota vakavasta näköhermosairaudesta, joka on edelleen merkittävin peruuttamattoman sokeuden aiheuttaja maailmalla. Teemaviikon motto on ”The world is bright – Save you sight” eli suoraan suomennettuna ”Maailma on kirkas – Säilytä näkösi”.

Kansainvälisen teemaviikon sivut löytyvät osoitteesta: www.worldglaucomaweek.org

Suomessa glaukooma on yksi yleisimmistä näkövamman aiheuttajista. Hyvien hoitojen ansiosta sokeutuminen on nykyisin erittäin harvinaista.

Suomen ainoa glaukoomapotilasjärjestö Glaukoomayhdistys ry haluaa muistuttaa silmälääkärissäkäynnin tärkeydestä. Glaukoomadiagnoosin tekee lääkäri.

Yhdistys järjestää Maailman Glaukoomaviikolla tapahtumia eri puolilla Suomea:

– 13.3. Turku, Auralan Kansanopisto: esilläolo ja glaukooma-aiheinen esitys

-13.3 Vaasan keskussairaalan OLKA-piste H-talon aulassa klo10-14: esilläolo. Paikalla Vaasan seudun glaukoomakerhon ohjaajat Paula ja Kaisa.

– 14.3. Tampere, Tampere-talon Sorsapuistosalissa klo 13-15  : esilläolo SILKin ja Santenin Glaukoomaluennon yhteydessä. Paikalla pj. Ritva sekä vapaaehtoiset Irja ja Marita.

– 14.3. Lahti, kauppakeskus Trio, Synsamin tilat klo 11-14: esilläolo. Paikalla Lahden seudun glaukoomakerhon ohjaaja Aimo Kuorikoski.

– 15.3. Helsinki, Töölön palvelukeskus klo 13-15 : esilläolo, glaukooma-aiheinen esitys ja maksutonta silmänpaineiden mittausta. Paikalla Vantaan glaukoomakerhon ohjaaja Anneli, järjestösihteeri Pipsa ja vapaaehtoinen Aila. Mittauksia tekee Instrumentarium.

– 15.3. Turku, Kauppakeskus Hansa, Thaliatori klo 11- 17: esilläolo ja maksutonta silmänpaineiden mittausta Synsamilla. Paikalla Turun seudun glaukoomakerhon ohjaajat Arja ja Maija.

– 16.3. klo 17-19 Helsinki, Kampin palvelukeskus: glaukooma-aiheinen yleisöluento, puhujana silmälääkäri Eeva Ojanen. Maksuton ja kaikille avoin.
Ennen luentoa klo16-17 maksutonta silmänpaineiden mittausta tarjoaa Instrun optikot.

– 17.3. Tampere, Taysin OLKA-piste klo 9-15: teemapäivän esilläolo. Paikalla pj Ritva sekä vapaaehtoiset Irja ja Marita.